Casa Silvia

EFI Fadder

EFI Fadder är en svensk Insamlingsstiftelse, som funnits sedan början av 90-talet.

EFI Fadder har endast frivilligarbetare och därmed låga administrationskostnader.

Alla insamlade medel går till en omfattande verksamhet i Marghita, som drivs av den rumänska organisationen FCE.

facebook.com/efifadder.fce

 Läs mer om hur du kan bli månadsgivare

 

Man riktar sig till olika kategorier av utsatta människor bla övergivna barn och ungdomar, funktionsnedsatta, fattiga och arbetslösa.

De allra flesta av FCEs skyddslingar är romer.

Några av FCEs projekt är familjehem, stödboende, särskola, lägerverksamhet, arbetstillfällen för fd barnhemsbarn, stöd till fattiga familjer, Dagcenter för funktionshindrade, integreringsprogram och After School-verksamhet i en romerbosättning tillsammans med Erikshjälpen. I detta område byggs nu hygien- och aktivitetshus.

Vår och höst kommer svenska sk byggteam till Marghita för att hjälpa till praktiskt. För frågor och anmälan till vårens byggteamsresor skriv till elim@fce.ro Tvåveckors-perioder planeras i mitten av mars, början av april och mitten av maj 2019.

Casa SilviaP1050896

Från FCEs hem för övergivna småbarn, Casa Albă, (1996 – 2009) flyttade barn till den biologiska familjen, adoptiv- eller fosterfamiljer. 2003 öppnades Casa Silvia för att ge ett hem till funktionshindrade barn, som då var i lågstadieåldern. Silvia var en av dem och hon fick ge namn till hemmet. IMG_9250Barnen har vuxit och i dag bor sex unga tjejer i Casa Silvia. De behöver och är värda trygghet och ett meningsfullt liv. Casa Silvia är ett hem med varm atmosfär och detta är flickornas familj. På dagarna går de i särskolan och på FCEs Dagcenter.

Det är lätt att föreställa sig hur dessa tjejer skulle haft det utan chansen hos FCE. Om de ens skulle varit i livet. Som övergiven, funktionshindrad och rom är man tyvärr väldigt utsatt och risken är mycket stor att man hamnar i grym människohandel.

Var med och ge en gåva till Casa Silvia, hemmet som räddar och ger livskvalité.

 

fotbild