Om oss

Aniko and Rafa-38EFI Fadder Insamlingsstiftelse är en svensk  insamlingsorganisation som startade i början av nittiotalet efter att de svåra förhållandena på de rumänska barnhemmen blivit kända för omvärlden. Elimförsamlingen Askeby/Örtomta utanför Linköping var under många år huvudman för arbetet men sedan 2014 drivs arbetet i en egen juridisk person med en egen styrelse och sedan november 2014 har EFI Fadder Insamlingsstiftelse 90-konto vilket innebär trygghet för givarna.

FCE (Fundația Creștină Elim) är namnet på den rumänska organisation som bildades i Marghita då arbetet dragits igång i början av nittiotalet. Namnet Elim kommer från 2 Mosebok 15:27 i Bibeln. Israels folk är på vandring i öknen och kommer till platsen Elim där det finns tolv vattenkällor och sjuttio palmträd. Elim är en underbar oas!

Målsättningen är att hjälpa övergivna barn och ungdomar till en framtid, att ge dem ett värde och ett hopp! Arbetet startade på statliga institutioner och har sedan utvecklats så att flera projekt startats upp efter det att barnen vuxit och behoven förändrats, allt i linje med målsättningen. Verksamheten har vuxit och blivit omfattande. Drygt sextio rumäner är anställda i de olika projekten och på plats finns också ett team av volontärer från olika länder. Det svenska paret Lars och Barbro Gustavsson, som var med och startade upp arbetet, bor i Marghita sedan 1995 och finns med i FCE:s ledning tillsammans med rumäner och volontärer.

Lars & Barbro Gustavsson

 

 

 

 

 

 

Lars och Barbro Gustavsson