Inspirationsträff

Den 19 oktober 2019 var vi samlade till EFI Fadders årliga informationsträff som denna gång hölls i Arken, Värnamo.

Vali och Lidia hade en mycket intressant redogörelse om arbetet i Marghita. En del omorganisationer är på gång. Secondhand-affären går bra. Försäljningen har ökat  och nu förbereder man för en utvidgning av affärslokalen.

I Hygiencentret och Aktivitetshuset har verksamheten kommit bra igång. TvättmaskinernaVali går för fullt och duscharna är flitigt använda.

Maria samlar barn i åldrarna 3-5 år och bedriver förskola med dem, så att de ska vara förberedda för att börja skolan. Man har även startat utbildningar för kvinnor i t.ex. sömnad och matlagning. Detta kan hjälpa dem att skaffa sig jobb, och därmed försörjning.

Visionen är också att starta något för män.

I Klubben tar Mădălin ett stort ansvar. Den senaste tiden har det kommit nya människor dit, som då får höra evangeliet om Jesus, vilket är mycket glädjande. Både tacksägelseämne och böneämne.

Då det gäller byggnationer, så är Hus 13 snart klart att flytta in i och Hus 12 projekteras till hösten 2020.

Det framkom att Vali och Lidia behöver förstärkning, pga att en person i FCEs ledning är föräldraledig. Bed att det får en bra lösning.

TernvallJan och Therese  medverkade med vacker duettsång. De sjöng både för och med oss, samt delade sitt vittnesbörd.

Efteråt var det försäljning av ljus och kort som tillverkats i Marghita samt en intressant bok, som heter The child who listens. Jan hade tillverkat olika chili-produkter, som han sålde till förmån för EFI Fadder.

Kvällen avslutades med korv och bröd samt kaffe och hembakade kakor.

Med vänlig hälsning och stor kram Leni och Ingvar

 

 

Lidia

Arken